Ordføreren imponert over gründerguts

Å være en gründer er en utfordring fylt med hardt arbeid og begrensede ressurser, noe ordfører Jørgen Vik i Lillestrøm fikk oppleve på nært hold da han besøkte det lokale gründermiljøet i Storgata. Vik ble dypt imponert over den drivkraften og kreativiteten som gründere viser i deres daglige kamp for å realisere forretningsideene sine. Mange selskaper har brukt gründerhuset som et springbrett.

Å være en gründer er en utfordring fylt med hardt arbeid og begrensede ressurser, noe ordfører Jørgen Vik i Lillestrøm fikk oppleve på nært hold da han besøkte det lokale gründermiljøet i Storgata. Vik ble dypt imponert over den drivkraften og kreativiteten som gründere viser i deres daglige kamp for å realisere forretningsideene sine.

Romerike er kjent for sin pulserende oppstartskultur, mye takket være Business Lillestrøm. Mange selskaper har brukt gründerhuset som et springbrett før de flytter inn i egne kontorer, mange av dem like i nærheten. "Storgata blir mer og mer fylt opp av bedrifter som har røtter fra Business Lillestrøm," deler Anette Gangnæs, daglig leder i Business Lillestrøm.

Anette Gangnæs og Inger-Lise M. Nøstvik, daglig leder i Kunnskapsbyen Lillestrøm og styreleder i Business Lillestrøm, er svært entusiastiske over det økende antallet nystartede bedrifter. Anette hadde gode nyheter å dele med ordfører Vik under hans besøk. "Det er høy aktivitet her, spesielt blant teknologigründere, etter pandemien," sa hun. Hun uttrykte også sin takknemlighet for den uvurderlige støtten fra lokale partnere som Romerike Sparebank, Duvi Pensjon, SLM Revisjon, Advokatfirmaet Økland og Datek, samt Lillestrøm kommune, som har vært en pålitelig støttespiller.

Ordfører Vik fikk muligheten til å snakke med noen av de lokale gründerne og var engasjert i alt fra teknologiske aspekter til forretningsplaner.

Hittil i år har Business Lillestrøm ønsket 11 nye oppstartsbedrifter velkommen som leietakere. Dette har skapt en positiv syklus som tiltrekker seg enda flere gründere. Fem av disse bedriftene har allerede flyttet ut og etablert seg i egne lokaler i Lillestrøm, hvorav tre i Storgata. Anette Gangnæs bekrefter at fra gründerhusets etablering i 2015 til nå, har over 150 bedrifter vært innom, og mer enn 50 har satt ned sine røtter i nærområdet.

Tidligere i år fikk også Rælingen-ordfører Ståle Grøtte muligheten til å møte lokale gründere da han besøkte Business Lillestrøm.