Lørenskog gründer vant årets gründeridé
Amund Polden Arnesen vant førsteprisen med oppstartsbedriften Zymia, som foredler norske proteinvekster til smaksrik menneskemat.
23 kandidater var blitt til tre finalister. Amund Polden Arnesen fra Lørenskog trakk det lengste stråeførsteprisen på 50.000 kroner fra Romerike Sparebank for sin oppstartsbedrift Zymia, som forvandler norske proteinvekster til smaksrik mat for mennesker. Prisen inkluderer også et regnskapsprogram med gratis support fra Sparebanken 1 Østlandet Forretningspartner.
Arnesen, som var nervøs før prisutdelingen, satser på økologisk tempeh laget av norske gule erter ved hjelp av nordiske fermenteringsmetoder. Han planlegger å bruke premien til å bygge et nytt dyrkekammer som kan gi prosjektet det løftet han trenger.
Andreplassen gikk til Hoolsy, en teknologi for produktidentifikasjon på TV, mens tredjeplassen gikk til Scrubbies, som utvikler spesialdesignede sko for sykehuspersonell.