Endringer i Innovasjon Norges gründertilskudd

Gründere, la oss snakke om innovasjon og muligheter. Innovasjon Norge, landets viktigste virkemiddel for nyskapning, har nylig gjennomgått noen betydelige endringer i sine gründertilskudd. Men hva betyr dette for deg som gründer?

Flere endringer i gründertilskudd fra Innovasjon Norge

Det er spennende nyheter for gründere, da Innovasjon Norge har foretatt justeringer i både tilskudds- og låneordningene for gründere i den tidligste fasen. Her er en oversikt over hva endringene innebærer:

Fase 1, inntil 200.000 kroner: Dette stadiet gir finansiering for å utforske markedet for ideen, identifisere kundenes behov og vurdere om det er et potensielt lønnsomt marked for løsningen. Dette ligner mye på det tidligere markedsavklaringstilskuddet, men er nå doblet i størrelse.

Fase 2, inntil én million kroner: Dette trinnet gir finansiering for å bygge opp selskapet, samarbeide med faktiske kunder for å utvikle løsningen, og etablere en bærekraftig forretningsmodell. Tilskuddet kan gis i to deler, der den første delen er begrenset til maksimalt en halv million kroner. Dette er en videreføring og oppgradering av det tidligere kommersialiseringstilskuddet, som hadde en øvre grense på 600.000 kroner.

Fase 3, inntil to millioner kroner: Dette er en helt ny del av oppstartstilskuddene. Finansieringen er rettet mot organisasjonsutvikling, markedsarbeid og forbedring av forretningsmodellen for å klargjøre selskapet for kommersiell suksess.

Dette gir gründere i alle faser av oppstarten flere ressurser og muligheter for å realisere sine innovative ideer. Innovasjon Norge fortsetter å støtte veksten og utviklingen av nyskapende norske bedrifter.

Ta kontakt med oss hvis du har noen spørsmål