Business Lillestrøm tar tak i globale klimautfordringer

Gründere ved Business Lillestrøm adresserer globale klimautfordringer. Med SAVER's startup for fellesskap i krisetider, Zensy's innovative overvåkning av tak og takrenner, og Vane Ocean Technologies' autonome seilbåt som kan forstå og og forutsi klimarelaterte hendelser.

I en tid hvor ekstremvær som 'Hans' blir stadig mer vanlig,står lokale oppstartsbedrifter ved gründerhuset Business Lillestrøm i frontlinjen for å utvikle innovative løsninger som adresserer globale utfordringer.

Gründerbedriftene som jobber med problemer som påvirker heleverden, ser nå at disse også rammer lokalt.

Kostnadene relatert til ekstremvær er økende, både på et globalt og lokalt nivå. I møte med de eskalerende globale klimaendringene blir gründerideer som tar sikte på innovative løsninger viktig. Å tenke utenfor boksen og utvikle nyskapende konsepter er avgjørende for å adressere de komplekse utfordringene vi står overfor og legge grunnlaget for en mer bærekraftig og motstandsdyktig fremtid.

Zensy, som nylig ble tatt opp i Telia Startup-programmet for2023, utvikler et smart trådløst kamera som bruker kunstig intelligens for å overvåke tak og takrenner. Dette kan spare huseiere for store kostnaderrelatert til vannskader, spesielt i lys av økende ekstremvær. - Med økendefrekvens av ekstremvær, kan slike skader bli en utfordring for mange, siergründer og daglig leder, Stian Bråss, Zensy. Han legger også til at etterregnværet har de sett en markant besøksøkning på selskapets nettsider, med hele 192%.

SAVER har skapt en app som lar folk hjelpe folk. I krisetider, spesielt under ekstreme værforhold, blir samhold og fellesskap enda viktigere. SAVER gjør det enklere for lokalsamfunnet å komme sammen og støtte hverandre, noe som er avgjørende for å overkomme de utfordringene som ekstremvær bringer. – Vi har fått et økt tilfang av flomrelaterte behov, sier gründer og daglig leder, Ronny Jåsund-Pedersen i SAVER.

Vane Ocean Technologies, med sin autonome seilbåt, representerer den type innovasjon som kan hjelpe oss med å forstå og forutsi klimarelaterte hendelser i fremtiden.

Daglig leder ved Business Lillestrøm, Anette Gangnæs, sier: "Våre gründere er dedikerte til å skape løsninger som ikke bare adresserer lokale utfordringer, men også globale. Med 'Hans' som et eksempel, ser vi hvor viktig det er med innovasjon og samarbeid for å beskytte og støtte våre lokalsamfunn.

Bilde: På nytt står Romerike overfor trusselen fra flom og intens ekstremvær. Her på flomvollen i Lillestrøm, med vannet stigende i bakgrunnen, står en gruppe gründere fra egen region. Disse dedikerte innovatørene gir håp om løsninger for morgendagens utfordringer. Målepinnen bak dem er allerede dypt under vannlinjen – et tankevekkende syn på behovet forhandling. Fra venstre: Teknologigründere Ronny Jåsund-Pedersen, Stian Bråss og Morten Ertsaas, sammen med Anette Gangnæs, daglig leder gründerhuset BusinessLillestrøm.