Årets Gründeridé på Romerike gikk til SogS Design

"Årets gründeridé på Romerike" for sitt unike benkdesign.

Under avslutningen av StartUp Festival 2023 på Lillestrøm Kultursenter, ble Mia Thuv Solhaug hedret som innehaver av "Årets gründeridé på Romerike". Duoen har gått produktdesign ved OsloMet, og etter deltakelse på StartUp-kurs i regi av Business Lillestrøm og StartUp Viken, lanserte Mia og hennes partner, Caroline Schwartz, SogS Design.

Deres første produkt, BYM – en benk designet for ungdom – kombinerer betong, stål og tre i en skulpturell form. Den gir ungdommen en rekke sittemuligheter og er både praktisk og estetisk tiltalende.

Romerike Sparebanks samfunnskontakt, Trine Ullereng, ledet juryen og roste SogS Design for deres banebrytende møteplass for ungdom. I tillegg vektla hun duoens valg av bærekraftige materialer og innovativt design.

Andre og tredjeplassene i konkurransen gikk henholdsvis til Katode, som tilbyr dataløsninger for produksjonsvirksomheter, og Daniel Ekeberg med sitt sengekonsept Bedr, designet for personer med søvnapné.

Fra venstre: Asbjørn Erdal, Duvi pensjon, Jan Einar Ingier, Katode, Mia Thuv Solhaug, SogS Design og Daniel  Ekeberg, Bedr

Blant høydepunktene på festivalen var også et foredrag av Jan Ludvig Andreassen fra Eika Gruppen, samt innsikt i selskapsutvikling og fremtidige planer fra tidligere deltakere. Jonas Vårum Olafsen, næringsrådgiver i Lillestrøm kommune, presenterte planene for et nytt innovasjonsdistrikt i regionen. Han la vekt på potensialet i et tettere samarbeid mellom kunnskapsmiljøene fra Ahus i Lørenskog til forskningsparken på Kjeller.

Takk til samarbeidspartnere, sponsorer, heiagjeng, gründere og startup-økosystemet på Romerike for fantastiske dager!